Zprávy

Do začátku ZOH 2018 zbývá necelých tisíc dní

Organizátoři zimních olympijských her v Pchjongčchangu 2018 zahájili minulou sobotu odpočítávání 1000 dnů do začátku her. V rámci ceremoniálu v Soulu představili také slogan her - "Passion. Connected." Předseda organizačního výboru (POCOG) Čo Jang-ho uvedl, že slogan představuje snahu zviditelnit zimní sporty na světové scéně. Odráží se v něm také odhodlání pořadatelů, aby první asijské ZOH mimo Japonsko skončily úspěchem.

„Nový slogan vyjadřuje naši vizi, aby se ze zimních sportů stala skutečně globální záležitost, a vyzývá lidi, aby vytvářeli a sdíleli své jedinečné zážitky v Pchjongčchangu,“ řekl Čo Jang-ho. „Pořádáním ZOH 2018 chceme vytvořit trvalý odkaz pro mladé a inspirovat příští generace.“

Hry v roce 2018 budou mít stejně jako loni v Soči dvě centra. V pobřežním městě Kangnung se budou konat halové sporty jako hokej, rychlobruslení či curling, zbylé „horské“ sporty jako lyžování či závody v ledovém korytě budou v Pchjongčchangu. Po pomalejším začátku jsou přípravy na příští zimní olympijské hry v plném proudu. Koordinační komise Mezinárodního olympijského výboru, jež navštívila Koreu v březnu, byla se stavem příprav spokojena.

Zdroj: idnes.cz