Zprávy

Dražba Messiho smlouvy na ubrousku

25. února 2024

Legendární ubrousek, na který se 14. prosince 2000 podepsal tehdy třináctiletý fotbalista Lionel Messi, půjde v březnu do dražby. Vyvolávací cena by měla být 350 000 eur. Ubrousek vlastní argentinský hráčský agent Horacio Gaggioli, který pomohl obchod s Argentincem zprostředkovat. Ubrousek, který přepsal historii FC Barcelona, by v klubovém muzeu jistě vzbudil větší pozornost než všechny trofeje a poháry Ligy mistrů dohromady. 

Klub chtěl získat ubrousek do muzea již několikrát, ale dosud se nepodařilo dosáhnout dohody. Nyní Gaggioli nabídl ubrousek britskému aukčnímu domu Bonhams do dražby.

Pro klub se jedná o prestižní předmět. Mladík Messi z argentinské provincie se stal jedním z nejlepších hráčů fotbalové historie a dovedl FC Barcelonu ke slavným časům. Osminásobný mistr světa ve fotbale se před dvěma lety stal s Argentinou mistrem světa jako kapitán, pro FC Barcelona získal čtyři tituly v Lize mistrů a desetkrát vyhrál španělskou ligu. Po vstřelení 672 gólů v 778 soutěžních zápasech a zisku 35 titulů Messi v roce 2021 Katalánce opustil a přestoupil do PSG. V současné době hraje tato superhvězda za Inter Miami.