Zprávy

Dynastar slaví 60 let

18. února 2024

Společnost Dynastar oslavila v loňském roce 60 let od svého vzniku. Francouzská značka, která je součástí skupiny Rossignol, si dala za cíl být i nadále lídrem v oblasti špičkových lyží a zároveň razit udržitelnější cestu pro sebe i pro lyžařský průmysl. Součástí této strategie je konstrukce lyží Dynastar Hybrid Core 2.0, která je novinkou pro sezónu podzim/zima 23/24 a představuje důležitou součást strategie udržitelnosti značky. Podle společnosti Dynastar snižuje Hybrid Core 2.0 dopad na životní prostředí v následujících ukazatelích: okyselování životního prostředí, emise skleníkových plynů, spotřeba vody, materiálů a fosilních paliv.

Analýza životního cyklu, kterou provedla společnost Air Coop zaměřující se na informování a zlepšování sociálního a environmentálního dopadu výroby, ukázala, že k dopadu na životní prostředí nejvíce přispívá použití materiálu při výrobě lyží. Výrazné snížení zmíněných environmentálních ukazatelů pomohlo snížit emise při výrobě lyží celkem o 120 tun při stejném nebo lepším výkonu na sjezdovkách. Výsledkem vývoje lyží Hybrid Core 2.0 je, že do zimy 2025-2026 bude 45 % ročního objemu výroby společnosti Dynastar vyrobeno v ekologickém provedení.

V zimní sezóně 2023-2024 bude technologie Hybrid Core 2.0 integrována do modelových řad M-Cross, E-Cross, M-Tour a E-Tour, což bude představovat 13 procent celkové produkce a do zimy 2024/2025 se zvýší na 23 procent. Cílem značky je dosáhnout do tří let podílu ekologické výroby na roční produkci ve výši téměř 45 procent. Lyže Dynastar se vyrábějí v závodě Sallanches ve francouzských Alpách.