Zprávy

Eden Park Paris otevřel první prodejnu v ČR

25. září 2023

Symbolicky ve stejný týden, kdy bylo odstartováno Mistrovství světa ve Francii, dorazil z Paříže do Prahy Franck Mesnel. Bývalý francouzský reprezentant a hráč slavného pařížského ragbyového týmu Racing Club slavnostně otevřel první prodejnu Eden Park Paris v ČR, jejímž zakladatelem a spolumajitele je. Nová prodejna se nachází v pražském OC Palladium.

Značka Eden Park Paris vznikla v roce 1987, kdy se dva hráči ragby Franck Mesnel a Eric Blanc patřící do jednoho z nejprestižnějších sportovních klubů na světě Racing Club de France rozhodli vytvořit vlastní oděvní značku. Franck a Eric uplatnili svého kreativního a nekonvenčního ducha a vytvořili zcela mimořádný a autentický příběh značky.  Logo a myšlenka růžového motýlka se zrodila v sezóně 1987 během slavnostní večeře před jedním klíčovým zápasem. Hráči naléhavě potřebovali najít něco, co by symbolizovalo jejich stav mysli, něco hodného toho historického dne, vyjadřující jedinečnou příležitost, a co by mohli vyjádřit i na dresech Racing Club de France. Hledali atribut, který jim pomůže vyhrát. A rozhodli se pro růžového motýlka. Motýlek je symbol gentlemana, ale na sportovním dresu evokuje humor a recesi. Růžovou barvou zase odkázali na svého maskota, slavného Růžového pantera a na růžové spodní prádlo, které nosili na některé zápasy. 

Eden Park Paris v sobě nese kombinaci elegance a sportovního ducha.  Nabízí zejména pánské oblečení a doplňky, které jsou vyhledávány pro své moderní a elegantní designy, střihy a vysokou kvalitu s pozorností k detailu. V kolekcích však najdeme i produkty pro ženy a děti. 

V současnosti se Eden Park Paris prodává na 474 prodejních místech ve 35 zemích, posledním přírůstkem je Česká republika. Zde ji zastupuje společnost Urban Brands, jež má v portfoliu například značky Jott, Cabaia, Eastpak nebo JanSport.