Zprávy

Elan hlásí růst tržeb a záměr prodat výrobu skokanských lyží

V roce 2015 vzrostly tržby skupiny Elan na 71,3 milionů eur a auditovaný čistý zisk činil 2,8 milionu eur. V prvním čtvrtletí letošního roku se tržby meziročně zvýšily o 30%, k čemuž přispěla hlavně divize větrné energie. Vedení firmy oznámilo, že se hodlá více zaměřit na rozvoj značky na strategických trzích se zimním vybavením a posílit svou vedoucí pozici lídra inovací v oblasti sjezdových lyží.

„Transformace značky vyžaduje výraznější soustředění zdrojů a aktivit na zimní sortiment s využitím nejmodernějších digitálních a marketingových nástrojů. Věříme, že tento směr je pro firmu Elan nejvhodnějším řešením,“ prohlásila nově zvolená předsedkyně představenstva Michaela Stitz. Představenstvo Elanu se dále kvůli novým strategickým cílům rozhodlo prodat segment výroby skokanských lyží. „V současné době jednáme o možném zájemci, který bude úspěšně pokračovat v našich aktivitách a využije zkušeností, které jsme během dlouhých let nashromáždili. Elan se bude snažit přispět k tomu, aby produkce skokanských lyží pokračovala na stejně vysoké úrovni jako dosud,“ vyjádřilo se vedení firmy.

V souvislosti s tím hodlá Elan také odstoupit od sponzorského programu ve skocích na lyžích. Podle současného vedení byl program více zaměřen na marketing než na prodeje a představoval výrazný podíl marketingových výdajů společnosti. Protože sponzoring skokanů na lyžích nepřinesl požadovaný efekt, budou tyto fondy přesměrovány na aktivity, jejichž cílem je posílení značky na jejích klíčových trzích a dále transformace marketingových aktivit směrem k digitálnímu marketingu, které je nyní v oblasti sportovního vybavení považováno za velmi efektivní.