Zprávy

Elan je úspěšnou firmou na zahraničních trzích

14. února 2018

"V loňském roce dosáhla divize zimních sportů firmy Elan růstu tržeb o 16% více než v roce 2016. Vzhledem k úspěšnému prodeji jsme zvýšili marketingové rozpočty na rok 2018, zejména ve směru budování větší atraktivity značky na klíčových trzích,“ řekla na konferenci Export Focus v Lublani Melanja Šober, produktová manažerka ve společnosti Elan. Na konferenci vystoupili manažeři exportně orientovaných slovinských firem, kteří předávají své zkušenosti ohledně prodeje na náročných zahraničních trzích.

Elan dosahuje 95 % svých tržeb mimo Slovinsko. Produkty jsou obchodovány s pomocí vlastních dcer v Kanadě, Japonsku a Německu a prostřednictvím nezávislých distributorů.

"Pracujeme v průmyslu, kde není prostor pro regionální specializaci. V každém případě je největší výzvou vstoupit na západní evropské trhy s vlastní značkou,“ vysvětluje Melanja Šober a dodává: “Tyto trhy jsou náročné a vyžadují velké investice. Pouhá znalost značky není zárukou úspěchu na trhu. Celosvětová přítomnost však přináší spoustu harmonizace, což je také jedním z největších problémů při řízení produktového portfolia."