Zprávy

Erdinger pokračuje ve sponzoringu biatlonového světového poháru

23. listopadu 2017

Soukromý pivovar Erdinger Weißbräu zůstává se svou značkou nealkoholického piva Erdinger Alkoholfrei věrný zimnímu sportu a prodloužil sponzorskou smlouvu s BMW IBU biatlonovým světovým pohárem. Smlouva platí zatím do konce sezóny 2017/18 a pivovar v rámci ní zaplatí Mezinárodní biatlonové unii IBU téměř 1,5 milionů eur. Sponzoring firma navíc podporuje televizní reklamou.

Erdinger je jedním z pěti prémiových sponzorů IBU. Další čtyři jsou Viessmann, DKB, Hörmann a Bauhaus. Titulárním sponzorem světového poháru je automobilka BMW. Sponzorem pro data a měření času jsou společnosti IFS a Polar. Mezi smluvní partnery v mediální branži patří agentura Infront a společnost Eurovision. Zlatými partnery a dodavateli zboží jsou Adidas, BMX, Zeiss, Lapua a Fischer.

Erdinger, jako německá značka, má mezi biatlonisty i soukromé ambasadory. Ze stále závodících jsou to Franziska Preuß, Vanessa Hinz, Simon Schempp a Erik Lesser. Z bývalých, kteří již svou kariéru ukončili, spolupracují s Erdingerem například olympijští vítězové Magdalena Neuner, Michael Greis nebo Andreas Birnbacher.