Zprávy

Erling Haaland je postavou v Clash of Clans

8. května 2024

Norský fotbalista Erling Haaland se stal postavou ve hře Clash of Clans. "Jsem velkým fanouškem hry už dlouho a vím o ní všechno, takže je opravdu skvělé, že jsem se stal její postavou," řekl Haaland. Když byla hra "Clash of Clans" v srpnu 2012 poprvé uvedena na trh, bylo Norovi pouhých dvanáct let. Strategická hra "Clash of Clans" je jednou z nejúspěšnějších a nejprodávanějších her pro mobilní zařízení. Hra byla v obchodech s aplikacemi Apple a Google stažena více než dvě miliardykrát.

Haalandova postava se jmenuje "Barbarian King" a je první, která je založena na skutečné osobě. "Když jsme se dozvěděli, že Haaland je fanouškem naší hry a chce s námi spolupracovat, byl to opravdu scénář snů," uvedl v tiskové zprávě Stuart McGaw, generální manažer hry "Clash of Clans". Tato fantasy videohra je nejen jednou z nejčastěji stahovaných aplikací pro mobilní telefony. Dodnes přináší své vývojářské společnosti roční tržby v řádu trojciferných milionů.

Tvář Haalanda se objevila již na obálce Fifa videohry EA FC 24. Mezi další známé osobnosti, které se objevily ve videohrách, patří Lady Gaga a Billie Eilish ve Fortnite nebo rapperka Nicki Minaj v Call of Duty.