Zprávy

Ester Ledecká převezme cenu Matteo Baumgartena

Mezinárodní cena Matteo Baumgartena se uděluje každoročně mladým sportovcům, kteří jsou schopni skloubit své vzdělání a závodění na nejvyšší úrovni v jedné ze šesti disciplín patřící pod Mezinárodní federaci FIS. Letos, kdy se tato cena udělí po jedenadvacáté, se o ni ucházelo 24 sportovců nominovaných 17 národními federacemi.

Udělování ceny vzniklo na přání rodiny Baumgartenovy, která tím připomíná tragickou smrt svého syna Mattea při automobilové nehodě v roce 1996. Matteo byl nadějným lyžařem a kromě náročného tréninku se věnoval I studiím.  

Po důkladných analýzách, které provádí rodina Baumgartenových, byla letos jako vítězka vybrána česká snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká. Studuje na Vysoké školy finanční a správní v Praze, stala se mistryní světa na snowboardovém mistrovství světa a je držitelkou křišťálového glóbu za celkové vítězství ve světovém poháru. Cenu převezme 14. května v Bormiu. Dřívějšími držiteli této ceny byly například Tina Maze, Tanja Poutiainen, Ilka Stuhec nebo Bernadette Schild.