Zprávy

Eurosport změnil majitele i logo

Sportovní televizní kanál Eurosport změnil své logo a zavedl slogan Fuel Your Passion (Rozpal svou vášeň). Otevřel tím novou kapitolu své existence ve vlastnictví společnosti Discovery. Kanál Eurosport byl přejmenován na Eurosport 1, dále bude fungovat i kanál Eurosport 2. Nová identita byla nasazena v pátek 13. listopadu a je podpořena také kampaní #sharemypassion na sociálních sítích.

"Proměna značky kanálu Eurosport je výsledkem rozsáhlého výzkumu na řadě trhů, který se zabýval vnímáním značky a umožnil nám definovat naše hodnoty," vysvětluje Antonio Ruiz, viceprezident společnosti Eurosport pro marketing a řízení franšíz. Snadno rozpoznatelná identita bude Eurosport provázet do druhé poloviny druhé dekády 21. století a zároveň bude odkazovat na tradici inovací a odborné úrovně, jíž se kanál pyšní již více než 25 let.

Kanál Eurosport, nyní pod křídly společnosti Discovery, prožil přelomový rok, kdy uzavřel smlouvy na vysílací práva pro čtyři grandslamové turnaje, všechny významné evropské fotbalové ligy, největší automobilové a motocyklové závody, všechny důležité cyklistické závody a samozřejmě také všechny olympijské hry v Evropě v letech 2018-2024.

"Eurosport se stal synonymem pro živé sportovní přenosy a nyní, ve vlastnictví společnosti Discovery, jsme připravili podmínky pro rychlejší růst a oživili naši značku, abychom dokázali fanoušky ještě lépe zaujmout," prohlásil Peter Hutton, generální ředitel společnosti Eurosport. "Zavedli jsme vylepšení ve výrobě, abychom dokázali vyprávět velké sportovní příběhy poutavějším způsobem, díky čemuž jsme v průběhu roku 2015 dosáhli u řady významných sportovních událostí rekordní sledovanosti. Dnes všechny inovace představujeme uceleně jako novou identitu a jazyk, jimiž chceme uspokojovat vášeň fanoušků pro sport," dodává Hutton.

Zdroj: mam.ihned.cz