Zprávy

Exisport má nového majitele a staré dluhy, od kterých se distancuje

10. září 2019

Exisport má od dubna letošního roku nového majitele. Kontrolu nad společností převzal prostřednictvím PPG Group Petr Cmíral. Minoritními společníky jsou Peter Vaľo a Gabriel Galeštok, menšinový spoluvlastník a generální ředitel původní firmy. Ta se nově přejmenovala na Tomirex a má převzít všechny dosavadní dluhy a závazky. Píše o tom slovenský webový portál etrend.sk.

Exisportu se nepodařila expanze na polský trh a v roce 2012 musela společnost požádat o restrukturalizaci. V roce 2017 získala firma finanční podporu od polské společnosti Credit Value Investments v hodnotě několik milionů eur, ze ztrát to ale firmu nedostalo. V roce 2018 měl Exisport obrat 21,5 milionů eur a ztrátu 3,5 milionů eur.

V lednu 2019 převzala kontrolu PPG Group. Dočasně zavřela všechny prodejny a slibovala změny v sortimentu nabízených značek. Nový majitel nepřevzal finanční závazky, ty zůstaly na firmě Tomirex. Brání se tím, že PPG Group nikdy nebyla smluvní stranou společnosti Tomirex. Exisport měl Petr Cmíral převzít od třetí strany, kterou blíže nespecifikoval, uvádí slovenský portál etrend.sk.

Na firmu Tomirex byl v červenci 2019 vyhlášen konkurz.Problém budou mít i zákazníci, kteří budou chtít reklamovat zboží, které koupili v „bývalém“ Exisportu. V novém Exisportu se jim to už nepodaří.