Zprávy

Exisport otevře na Slovensku nové obchody

5. září 2017

Slovenský sportovní řetězec Exisport získal finanční podporu ve výši několika miliónů eur od polské společnosti Credit Value Investments (CVI). CVI do firmy majetkově nevstupuje, ale získá z transakce finanční benefit v podobě úrokového výnosu po dobu poskytnutí zdrojů. Informuje o tom slovenský web etrend.sk.

Exisport získal investici začátkem srpna. Má podpořit expanzi a posílit pracovní kapitál. „Výšku investice nebudeme zveřejňovat, ale jedná se o několik milionů eur,“ říká výkonný šéf Exisportu Peter Vaľo. Firma použije finance na otevření nových prodejen v Martině, Trnavě, Košicích a v Prešově, rozšíří též portfólio nabízených značek.

Exisport patří se svými 32 prodejnami k předním prodejcům sportovního zboží na Slovensku. Před šesti lety se společnost dostala do finančních problémů v důsledku nevydařené expanze na polský trh. Firma prošla restrukturalizací, překonala obtíže a udržela se na trhu.

Tržby Exisportu se poslední roky snižovaly, v loňském roce dosáhly 24,6 milionu eur při téměř půlmilionové ztrátě. Výraznější zlepšení díky finanční injekci očekává firma už příští rok. „Věříme, že už rozšířené portfólio obchodů a prodejní sortiment nám pomůže zvýšit tržby o víc než dvacet procent a vygenerovat výrazně pozitivní hospodářský výsledek,“ konstatuje Peter Vaľo.

Většinovým majitelem Exisportu je košický podnikatel Miroslav Blaško. Druhým společníkem s dvacetiprocentním podílem je Peter Vaľo.