Zprávy

Expedia Group novým sponzorem UEFA

6. září 2018

Liga mistrů UEFA má nového oficiálního partnera, tedy sponzora nejvyšší úrovně. Stal se jím Expedia Group, společnost, pod kterou patří více než 200 poskytovatelů cestovatelských služeb. Smlouva tohoto amerického koncernu s UEFA je uzavřena na cyklus 2018/19 až 2020/21 a má firmu stát kolem 60 milionů eur ročně. Koncern bude v rámci sponzoringu propagovat hlavně své značky Expedia a Hotels.com, a to v Lize mistrů, juniorské lize UEFA, ve futsalové Lize mistrů UEFA a při Superpoháru UEFA.

Expedia Group byla založena v roce 1995 v rámci Microsoftu. V roce 2002 v ní získala většinový podíl společnost USA Networks, v roce 2003 pak i zbylé podíly. V loňském roce činily tržby Expedia Group 10 miliard dolarů, zaměstnává přes 22 tisíc lidí.

Díky Expedia Group tak získala UEFA pro další hrací cyklus již devátého sponzora. Smlouvu měly předtím již prodlouženy společnosti Adidas, Heineken, Gazprom, Mastercard, Nissan, Pepsico a Sony. Nově smlouvu uzavřela banka Santander, která nahradila Unicredit. Díky Expedia Group disponuje UEFA jedním sponzorem navíc oproti poslednímu hracímu cyklu.