Zprávy

FC Liverpool je připraven k prodeji

15. listopadu 2022

Fenway Sports Group (FSG) potvrdil, že zvažuje prodej anglického fotbalového klubu FC Liverpool. Firma obdržela několik nabídek na odkup klubu či podílů v nich již dříve, ty ale všechny zamítla. 

Bostonská firma FSG získala Liverpool v říjnu 2010, tehdejšími majiteli byli Američané George Gillett Jr a Tom Hicks. FSG je také majitelem klubu basebalové MLB Boston Red Sox a týmu NHL Pittsburgh Penguins. Majitelé skupiny nedávno prodali 11% podíl firmě RedBird Capital Partners za 750 milionů dolarů. Ta je majitelem italského klubu AC Milan. 

Poslední velká transakce v rámci Premier League byla změna majitele u Chelsea, kterou za 4,25 miliardy liber koupilo konsorcium vedené americkým podnikatelem Toddem Boehlym. 

Hodnota FC Liverpool je přes 4 miliardy liber. Za vedení FSG proběhly investice do infrastruktury klubu, stadion Ansfield byl modernizován za 110 milionů liber, investice proběhly také do tréninkového centra v Kirkby. O získání klubu by se mohla ucházet rodina Rickettova, vlastník basebalového klubu Chicago Cubs, Sir Jim Ratcliffe, turecký podnikatel Mushin Bayrak a nejnověji se mezi zájemci objevilo i jméno UFC hvězdy Conora McGregora.