Zprávy

Federer získal podíl ve firmě On Running

28. listopadu 2019

Roger Federer se stal spolumajitelem švýcarské společnosti On Running vyrábějící běžeckou obuv. On Running začala jako startupová firma. V roce 2010 získala na veletrhu ISPO ocenění pro celkového vítěze v kategorii nových značek. V současnosti je ve firmě zaměstnáno již více než 500 lidí.

Federer, který se zajímá o módu a rád nosí tenisky, kterých má údajně až 250 párů, by se rád do firmy zapojil nejenom finančně, ale také podnikatelsky, přispět má také svými nápady, propagací a rovněž dodáním „sportovního ducha“. Federerova kolekce se má do prodeje dostat v roce 2020. Boty oslovují starší zákazníky, než ty, kteří kupují Nike a Adidas. Proto firma spolupracuje také se švýcarskou triatlonistkou Nicolou Spirig nebo triatlonistou Javierem Gomezem, kteří v obuvi On Running mají závodit na olympiádě v Tokiu v roce 2020.

Tenisky On nosil Federer již v loňském roce mimo kurty. Od začátku roku 2019 nemá oficiálního partnera na obuv, poté, co ukončil spolupráci se značkou Nike. Uniqlo, které je jeho sponzorem oblečení, však obuv nevyrábí a tenisové boty neplánuje vyrábět ani On Running.