Zprávy

Federica Brignone je ambasadorkou maskotu mistrovství světa

5. září 2020

Federica Brignone se stala ambasadorkou Cortyho, maskotu mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v Cortině d´Ampezzo. Jedná se o rezavou veverku vyrobenou firmou Trudi pro mistrovství konající se mezi 7. a 21. únorem příštího roku.

Společnost Trudi vyrábí měkké hračky již 65 let, v současnosti patří ke skupině Giochi Preziosi. Podle vedení firmy je Federica Brignone pýchou Itálie a příkladem úspěchu, talentu, přístupu a odhodlání. Federica i společnost Trudi jsou známy velkou vášní pro sport, láskou k dětem a mladým lidem a současně inspirujícím příkladem nadšení a úspěchu.  

Lyžařka se stala první italskou závodnicí, která získala křišťálový glóbus za celkové vítězství ve Světovém poháru, vyhrála také hodnocení v obřím slalomu a kombinaci. Se ziskem 1378 bodů pokořila letitý rekord Alberta Tomby. Ve své kariéře dosáhla i dalších skvělých úspěchů - získala bronz na olympiádě v Pchjong-čchangu 2018 v obřím slalomu, na MS 2011 získala stříbro, celkem 39krát stanula na stupních vítězů v závodech Světového poháru, z toho 15 závodů vyhrála. Patří spolu s Isolde Kostnerovou na druhé místo žebříčku nejúspěšnějších italských závodnic za Deborah Compagnoniovou.

Společně s firmou Trudi se také rozhodla, že věnuje svou odměnu za ambasadorku na stipendium mladému a talentovanému italskému lyžaři, který bude vybrán podle předem daných pravidel.