Zprávy

Firma PacSun je v problémech

O ochranu před věřiteli požádal další z amerických řetězců – firma PacSun, která je prodejcem zboží pro akční sporty. Majitelem firmy je společnost Golden Gate Capital. Ve čtvrtém čtvrtletí účetního roku 2015 (do 31. ledna 2016) měl řetězec obrat 232,9 milionů dolarů, čistá ztráta činila 10 milionů dolarů. Za celý rok utržil PacSun 800,9 milionů dolarů, v předchozím roce 826, 8 milionů dolarů.

Problémy s nesplácením měl řetězec již v prosinci roku 2015, nyní činí dluhy téměř 100 milionů dolarů. K věřitelům firmy patří mezi jinými společnost Nike, jejíž pohledávky se vyšplhaly až na 5,7 milionů dolarů. Řetězec dluží také dceřiné firmě společnosti Nike – firmě Hurley, a to 2,9 milionů dolarů. Další firmy, jimž řetězec dluží, jsou především výrobci zboží z dálného Východu – jim PacSun dluží mezi 1,7 a 2,8 miliony dolarů.

Firma nyní předložila insolvenční plán, který počítá s odškodněním pojištěných věřitelů, nepojištění by měli dostat alespoň polovinu z dlužné částky, druhou polovinu v prosinci letošního roku.