Zprávy

FIS slaví 100. výročí založení společnosti

Zdroj fotografie: FIS

23. února 2024

Mezinárodní lyžařská federace (FIS) zahájila počátkem ledna kampaň ke svému 100. výročí a oslavuje tak všechny, kteří přispěli k úspěchu federace a komunity zimních sněhových sportů. Před sto lety se malá skupina delegátů sešla na ustavující schůzi FIS a učinila první krok na pozoruhodné cestě. Od té doby se podařilo udělat obrovský pokrok a vybudovat federaci, která zastupuje 13 disciplín, zahrnuje 140 členských svazů, podporuje tisíce sportovců a jejich podpůrných týmů a pořádá více než 7 000 akcí ročně. 

Prezident Johan Eliasch řekl: "Pro FIS to bylo pozoruhodné století: století, které přineslo úplnou transformaci lyžování, přijetí snowboardingu, explozi nových vzrušujících disciplín a růst zimních sportů po celém světě. Není to jen oslava FIS, ale celého hnutí zimních sportů a jeho lidí a příznivců."

FIS si své sté výročí připomene několika způsoby. Hojně bude využíváno logo FIS100 a slogan kampaně: "Z lásky k zimním sportům od roku 1924". Budou se konat oslavy a akce - online i offline -, které umožní fanouškům, sportovcům, zaměstnancům a příznivcům sdílet své vzpomínky na okamžiky, které formovaly sněhové sporty. Hashtag #FIS100 poskytne každému příležitost přispět prostřednictvím sociálních médií. Na stránce 100.fis-ski.com se budou po celou sezónu shromažďovat příspěvky a přidávat vzpomínky a příběhy.    

Zdroj: FIS