Zprávy

Fitbit zvýšil tržby a má o něj zájem Google

2. prosince 2020

Společnost Fitbit zveřejnila výsledky za třetí čtvrtletí, ve kterém tržby vzrostly o 5 % na 363,9 milionů dolarů. Čistá ztráty se zvýšila na 54,5 milionů dolarů. Prodeje přes internet a DTC se zvýšily ve jmenovaném období o 54 % na 42 milionů dolarů.

Firma prodala ve 3. čtvrtletí 3,3 milionů přístrojů, v roce 2019 to bylo 3,5 milionů, jejich cena však v průměru meziročně vzrostla o 8 % na 104 dolarů za kus. 60 % celkových tržeb generuje prodej chytrých hodinek, 36 % chytrých náramků a 4 % nepřístrojový software. Zákaznický program Fitbit Premium, který byl představen před rokem, má v současnosti více než 500 tisíc uživatelů.

Tržby v USA klesly o 6 % na 195 milionů dolarů, region EMEA vzrostl o 23 % na 102 milionů dolarů, ostatní americký kontinent vykázal tržby o 55 % vyšší (26 milionů dolarů), asijsko-pacifický region měl tržby o 1 procento nižší (41 milionů dolarů).

Nedávno se také objevila informace, že o společnost Fitbit má zájem Google. Google souhlasil, že umožní dalším výrobcům nositelných zařízení snadné připojení k jeho platformě Android a jeho aplikačnímu programovacímu rozhraní (API). To je podmínka antimonopolního orgánu Evropské komise, který podporuje plánovanou akvizici společnosti Fitbit v hodnotě 2,1 miliardy dolarů. Google také souhlasil, že umožní uživatelům Fitbit spojit se se službami třetích stran prostřednictvím jakékoli aplikace podle svého výběru. Evropská komise má svůj verdikt sdělit nejpozději 23. prosince.