Zprávy

Formule 1 zůstává v Mexiku

23. srpna 2019

Organizátoři mexické Grand Prix oznámili, že závody Formule 1 se v této zemi budou konat i nadále. V Mexiku se závodilo již mezi lety 1963 a 1970 a mezi lety 1986 a 1992.  V novém tisíciletí se zde závody konají od roku 2015. Původní pětiletá smlouva měla platnost do konce této sezóny a budoucnost byla ohrožena, když od financování odstoupila mexická vláda, která ušetřené prostředky věnovala na „jiné turistické projekty“.

Nyní se chopila aktivity starostka Mexica City Claudia Sheinbaumová, která potvrdila pomoc skupiny byznysmenů. Ti uhradí roční náklady na závody konající se na okruhu Autodromo Hermanos Rodriguez ve výši 45 milionů dolarů. Smlouva na pořádání závodů by měla být zatím prodloužena do roku 2022, letošní závody se konají 27. října.

Mezi pořadateli, kteří museli letos vyjednávat prodloužení smlouvy, jsou Německo, Itálie, Španělsko a Velká Británie. V současné době to vypadá, že Německo v kalendáři závodů pro rok 2020 již nebude. Důvodem jsou dvě nová místa, kde se závody pojedou, což je Vietnam a Nizozemí. Německo se potýká nejen s finančními potížemi, ale i se snižující se návštěvností.