Zprávy

Fotbalista Neymar je ambasadorem Pumy

Fotbalista Neymar, se kterým předčasně rozvázala smlouvu firma Nike, přešel krátce nato k jinému výrobci sportovního zboží – německé společnosti Puma. V současné době tak brazilská hvězda nastupuje v kopačkách Puma a je zároveň ambasadorem značky mimo fotbalové trávníky. Propaguje tak i lifestylové a tréninkové kolekce německého výrobce. Nike Neymara sponzoroval 15 let.

Jak svěřil Neymar svým fanouškům na sociálních sítích, vyrůstal na videích s velikány fotbalu jako jsou Pelé, Cruyff, Matthäus, Eusebio nebo Maradona. Byli pro něj „králové hřišť, králové tohoto sportu a všichni hráli v kopačkách Puma King.“ Neymar za svou kariéru vstřelil 61 branek ve 101 zápasu za brazilské národní mužstvo a stal se tak třetím nejlepším střelcem v historii. Velkou část své kariéry strávil v FC Barcelona, odkud byl koupen do pařížského velkoklubu PSG za 222 milionů eur. Zde získal již tři tituly. V současné době ale kvůli zranění nehraje a nenastoupil ani k poslednímu utkání v Lize mistrů proti svému bývalému klubu FC Barcelona.

V rámci smlouvy s Nike dostal Neymar více než 100 milionů eur. Současná smlouva s firmou Puma má mít hodnotu 115 milionů eur a platit šest let. Magazín Forbes odhaduje Neymarovy příjmy za rok na 95,5 milionů dolarů včetně příjmů od sponzorů.