Zprávy

Fotbalová liga má nového generálního sponzora

Novým generálním partnerem nejvyšší fotbalové ligy se stala česká internetová společnost ePojisteni.cz. Její jméno se objeví i v názvu soutěže, takže nově se liga nazývá ePojisteni.cz liga. Nový sponzor ligy se objevil pouhý den před začátkem nového ročníku ligy. Obě strany podepsaly smlouvu na dva roky a rozhodly se, že finanční detaily nebudou zveřejňovat. Přiznaly však, že ePojisteni.cz bude platit českému fotbalu podobnou částku jako předtím Synot, čili podle zákulisních informací padesát až šedesát milionů korun.

Nový generální partner by neměl být jediným novým sponzorem ligy. Vedení soutěže chce nové partnery představit v nejbližší době.

Společnost ePojisteni.cz se specializuje na porovnání a prodej pojištění online. Podle svých internetových stránek je největším a nejvýznamnějším poskytovatelem pojištění v Česku. Je členem skupiny NetBrokers Holding, jejímž hlavním vlastníkem je podnikatel Jan Barta. Podle obchodního rejstříku jsou dalšími majiteli firmy podnikatelé David Holý, Dušan Šenkypl a Spread Capital SE. „Impulsem, abychom do fotbalu vstoupili, pro nás byla změna, že si ligu budou řídit samy kluby. V tu chvíli to pro nás začalo dávat smysl, abychom se zapojili,“ poznamenal Dušan Šenkypl, ředitel ePojisteni.cz.

Fotbalová liga nesla sedmnáct let název pivovaru Gambrinus. Ten před dvěma lety přešel do pozice hlavního partnera a titulárním sponzorem se stala společnost Synot. Smlouvu měla podepsanou na čtyři roky a kontrakt obsahoval i opci na prodloužení, ale letos v lednu Synot oznámil, že s podporou sportu končí. Jako důvod označil legislativní změny v Česku.

Zdroj: idnes.cz