Zprávy

Frasers převezme SportScheck

29. listopadu 2023

Společnost Frasers Group oznámila, že se dohodla se společností Signa Retail Department Store Holding na převzetí německého prodejce sportovních potřeb SportScheck. Signa získala SportScheck od Otto Group a spojila ho s Karstadt Sports. SportScheck patří k nejznámějším německým prodejcům sportovních potřeb.

Akvizice umožní společnosti Frasers rozšířit svou přítomnost v Německu, které je jedním z největších sportovních trhů v Evropě a důležitou oblastí, na kterou se sportovní segment zaměřuje. Společnost SportScheck má více než 75 let zkušeností s maloobchodním prodejem sportovních potřeb, tržby řetězce jsou kolem 350 milionů eur ročně. Firma provozuje 34 prodejen v nejlepších městských lokalitách po celém Německu, její zákaznická základna čítá více než 13 milionů návštěvníků ročně. Celá transakce má být uzavřena v prvním čtvrtletí roku 2024.

"Akvizice předního německého prodejce sportovního zboží je velkým krokem na naší cestě stát se jedničkou mezi prodejci sportovního zboží v regionu EMEA - a jsme rádi, že se nám to daří s plnou podporou hlavních globálních partnerů značek Adidas a Nike," komentoval Michael Murray, generální ředitel skupiny Frasers. "Růst a rozšiřování našeho podnikání v oblasti sportu je klíčovou oblastí, na kterou se zaměřujeme, abychom se stali mezinárodní maloobchodní společností. Německý trh pro nás představuje obrovskou příležitost a my se těšíme, že budeme moci využít našich zkušeností, zdrojů a vztahů k posílení obchodu SportScheck."