Zprávy

Garmin je druhým nejlepším velkým zaměstnavatelem v USA

27. dubna 2024

Společnost Garmin se umístila na 2. místě prestižního žebříčku nejlepších velkých zaměstnavatelů v Americe pro rok 2024 časopisu Forbes, což představuje její dosud nejvyšší umístění a pozici nejlépe hodnocené technologické společnosti. Časopis Forbes ve spolupráci se společností Statista provedl rozsáhlý průzkum, kterého se zúčastnily tisíce zaměstnanců v USA, a hodnotil zaměstnavatele z různých hledisek, včetně odměňování, firemní kultury, možností kariérního růstu, rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem a rozmanitosti managementu. Největší váhu v hodnocení měly názory současných zaměstnanců.

Laurie Minardová, viceprezidentka společnosti Garmin pro lidské zdroje, vyjádřila hrdost na ocenění společnosti a zdůraznila její oddanost základním hodnotám, které před více než třemi desetiletími stanovili její spoluzakladatelé Dr. Min Kao a Gary Burrell. Zdůraznila, že společnost Garmin se i přes svůj značný globální růst stále věnuje inovacím a dokonalosti.

Zařazení společnosti Garmin do seznamu časopisu Forbes odráží její postavení mezi 600 organizacemi, které byly oceněny za příkladné pracovní prostředí. Na seznamu jsou jak velké společnosti s více než 5 000 zaměstnanci, tak středně velké společnosti s počtem zaměstnanců od 1 000 do 5 000 osob. 

Společnost Garmin se sídlem v kansaském Olathe má téměř 5 000 zaměstnanců ve své americké centrále a celosvětově zaměstnává ve 35 zemích více než 19 000 lidí.