Zprávy

Genius Sports kupuje Second Spectrum

25. května 2021

Londýnská sportovní a technologická společnost Genius Sports oznámila svou druhou akvizici během týdne a získala do svého portfolia specialistu na tracking a vizualizaci – firmu Second Spectrum. Celá transakce by měla být ukončena ve druhém čtvrtletí letošního roku a má hodnotu 200 milionů dolarů. Tržby Genius Sports za rok 2021 by měly být kolem 250 milionů dolarů, za první čtvrtletí stávajícího roku firma utržila 53,7 milionů dolarů. 

Second Spectrum bylo založeno v roce 2013. Jeho majiteli jsou vlastník Los Angeles Clippers Steve Ballmer a investiční firmy Elysian Park Ventures, Chernin Group a CAA Ventures. Technologie firmy, kterou využívají zástupci týmů, lig, médií i další datoví partneři, umožní sledovat dění na sportovních kolbištích pomocí dat přenášených pouze se vteřinovým odstupem. Firma má pobočky v New Yorku, Los Angeles, Lausanne, Manchesteru a v Šanghaji. V současnosti je oficiální sledovací službou anglické Premier League, NBA a MLS. Její technologie umožní sledování a analýzy pohybu míče a hráčů na hřišti.

Nedávnou akvizicí společnosti Genius bylo získání poskytovatele herních systémů FanHub. V prosinci firma koupila také americkou datovou společnost Sportzcast. Genius se minulý měsíc rovněž stal exkluzivním a oficiálním data partnerem NFL. Tato spolupráce má hodnotu 120 milionů dolarů ročně.