Zprávy

Globetrotter uděluje pečeť udržitelnosti

13. listopadu 2018

Na jaře představil hamburský řetězec Globetrotter svou značku udržitelnosti – Zelenější volba. Aktuálně nese tuto pečeť kolem 150 výrobků z celého sortimentu outdoorového prodejce. Zástupci chtějí své ekologicky smýšlející zákazníky podpořit v jejich „udržitelném“ životním stylu a přispět tak k šetrnějšímu přístupu. Do roku 2022 má tento podíl výrobků činit kolem 25%.

Globetrotter zkoumá a hodnotí každý výrobek, která má zařazený ve svém sortimentu, podle vlastních standardů. Stanoveno bylo deset kritérií, které k pečeti vedou: přírodní materiál v biokvalitě, recyklovaný materiál, udržitelné použití chemikálií, transparence a sledovatelnost celého dodavatelského řetězce, opravitelnost/schopnost recyklace, zlepšená ekologická stopa, sociální zodpovědnost, vyrobeno v Evropě, analýza ekologického/sociálního výkonu a společenská zodpovědnost a/nebo kompenzace.

Při zkoumání každého výrobku rozdává Globetrotter body, které když dosáhnou určitého počtu, pak je značka Zelená volba udělena. Označení má hlavně dávat zákazníkům informaci o ekologičtější variantě výrobku.