Zprávy

Helly Hansen – tradice již od roku 1877

27. listopadu 2019

Příběh norské značky Helly Hansen se datuje již od roku 1877. Tehdy mořeplavec a kapitán Helly Juell Hansen hledal způsob, jak ochránit svou posádku před drsným skandinávským počasím. Průkopnické nápady však provázejí značku po celou dobu její existence. Jako první uvedla na trh pružné nepromokavé tkaniny, fleecovou látku, od roku 1986 nabízí také vlastní membránu, která stále patří ke špičce v oblasti outdooru a sportu.

Na českém a slovenském trhu je značka přítomna od roku 2001. V letošním roce realizovala dva klíčové projekty s cílem dostat se ještě blíže koncovému zákazníkovi a poskytnout mu na jednom místě kromě skvělého servisu také to nejlepší ze sortimentu, co značka nabízí. Od května 2019 je v Praze v provozu vlajková prodejna Helly Hansen v obchodním centru Westfield Chodov, kde se na 190 m² nabízí průřez kolekcí jachtingu, lyžování, funkčního prádla, městské módy, oblečení pro děti a samozřejmě nechybí kolekce obuvi. Na konci září následoval projekt Helly Hansen store v OC Aupark Bratislava se stejným sortimentem a prodejní plochou 100 m². V budoucnu plánuje značka rozšiřovat síť svých prodejen a nabízet tak věrným zákazníků to nejlepší z aktuální kolekce.

Oblečení značky Helly Hansen používá na celém světě přes 55 tisíc profesionálů, lyžařské reprezentace Kanady, Švédska a Finska, jachtaři, horští průvodci i záchranáři. Celosvětově značka Helly Hansen spolupracuje s více než 220 lyžařskými středisky.