Zprávy

Hity v olympijském oblečení

11. února 2018

Zahájení olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu nabídlo přehlídku oblečení jednotlivých reprezentací. Oblečení u většiny z nich musí splňovat nejen funkčnost, ale být především teplé, aby v nich sportovci vydrželi teploty pod bodem mrazu a hlavně ledový vítr.

Ralph Lauren vybavil tým amerických olympioniků zahřívatelnými kabáty s integrovaným zahříváním a rukavicemi ve větší velikosti. Teplota v kabátu se může regulovat pomocí aplikace ve smartphonech.

Menší prostor na kreativitu měli návrháři oblečení pro ruské sportovce, kteří musí vystupovat pod neutrální vlajkou i označením „Olympijští sportovci z Ruska“. Jejich oblečení je považováno za raritu a je prý dokonce předmětem výměny. Výroby oblečení se ujala firma Zasport.

Jako vždy, tak i při nynější olympiádě, se o rozruch postará norský tým curlařů, jejichž oblečení je „postříkáno“ barvami. Ve Vancouveru vystupovali v oblečení s károvým vzorem. Jejich outfity se staly kultem a mají dokonce facebookovou stránku s půlmilionem fanoušků.