Zprávy

Hledají se sponzoři dresů indické kriketové reprezentace

13. srpna 2020

Společnosti Puma a Adidas jsou údajnými zájemci o sponzoring dresů indické kriketové reprezentace. Puma, která je sponzorem kapitána mužského týmu Virata Kohliho, již zaplatila částku za dokument o obchodním zájmu. Podle tiskové agentury PTI je vážným zájemcem také Adidas, který ale ještě dokument nezískal. Možné je však, že se Adidas bude zajímat o smlouvu na prodej reklamních předmětů.

Dosavadním dodavatelem dresů byl od roku 2016 Nike, který platil 117 tisíc dolarů za zápas a roční poplatek 804 000 dolarů, jakož i licenční poplatek ve výši 15 %, což se rovná 1,3 milionů dolarů ročně. Odhaduje se, že celkem měla smlouva s Nike hodnotu 49,5 milionů dolarů. Smlouva s americkou firmou má platnost do září letošního roku, novou smlouvu by federace ráda uzavřela na další tři roky. Podle dokumentů federace by poplatek za zápas činil 81 700 dolarů, což by znamenalo pokles o 31 %, vzniklý hlavně koronavirovou krizí.

Kromě sponzora dresů se v Indii hledá také titulární sponzor celé kriketové ligy IPL ročníku 2020. Od smlouvy z roku 2018 odstoupila hlavně kvůli politickému napětí mezi Indií a Čínou společnost Vivo, která zaplatila 330 milionů dolarů Vážnými zájemci se zdají být nápojový gigant Coca- Cola, platforma Byju´s nebo značka Patanjali.