Zprávy

Hodnota sponzoringu u NBA stále roste

27. září 2023

Sponzoring u NBA se zvýšil v sezóně 2022/23 o 100 milionů dolarů a dosáhl hodnoty 1,4 miliardy dolarů. Počet sponzorských smluv vzrostl o 3,5 %, celkem se jedná o 2 430 nových smluv. Mezi sponzory je nejvíce zastoupen finanční a maloobchodní sektor nebo sázkové a loterijní společnosti, které tvoří téměř polovinu všech sponzorských smluv. 

Ze studie, kterou provedla společnost SponsorUnited také vyplývá, že angažovanost basketbalistů NBA na sociálních sítích téměř 2,5krát převyšuje průměrnou angažovanost ostatních profesionálních sportovců. Například týmy, které se dostaly do play-off, zaznamenaly o 33 % vyšší nárůst sledujících než ty, které se do play-off nedostaly.

"NBA nadále vyniká v přitahování značek, což je patrné z rekordně vysokých výdajů na sponzoring a neustálého meziročního nárůstu výdajů," uvedl Bob Lynch, zakladatel a výkonný ředitel společnosti SponsorUnited.

Značky vědí, jak rozsáhlé prezentace se jim dostane, když se spojí s týmy NBA. Právě to ukázala základní sezóna 2022/23, která zaznamenala rekordní zapojení napříč sociálními a digitálními platformami a nashromáždila 32 miliard zobrazení na všech účtech NBA a sociálních médií souvisejících s NBA, což je meziročně o více než deset procent více. Pokud budou týmy lépe využívat YouTube, je zde prostor pro další růst.