Zprávy

Hospodaření ČOV za rok 2017

24. dubna 2018

Delegáti Pléna ČOV schválili na svém zasedání zprávu o rozpočtu za rok 2017 a také návrh rozpočtu na rok 2018. Hospodaření ČOV v roce 2017 skončilo ve schodku 5 234 193 korun.

„Ekonomická situace v roce 2017 byla velmi tíživá, financování ze strany ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy bylo náročné. Neobdrželi jsme prostředky, které nám byly slíbeny, takže jsme byli nuceni sáhnout do vlastních zdrojů,“ řekl Libor Varhaník, místopředseda ČOV. Na letošní rok počítá ČOV se schodkem dvou milionů korun při nákladech 165 376 500 korun.

Na Plénu se hodnotilo také vystoupení českých sportovců na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu. „Povedlo si nám uspět jak na sportovním poli, tak také pomocí našich projektů Olympijských festivalů či Českého domu. V říjnu nás čekají mládežnické Hry (YOG) v Argentině, už však započala také naše příprava na olympiádu v Tokiu 2020,“ řekl Jiří Kejval, předseda ČOV.

Zároveň připomněl, jaké jsou hlavní cíle ČOV pro následující roky. Jedná se o podporu přípravy sportovců v programu TOP TEAM, koordinace aktivit sportovní diplomacie v zahraničí, rozvoj a vzdělávání trenérů a sportování mládeže.

Plénum ČOV také zvolilo ombudsmana na šestileté období s platností od listopadu 2018, jimž byl znovuzvolen Alexander Károlyi, který stejnou funkci vykoná již od roku 2012.

Zdroj: olympic.cz