Zprávy

Hospodářské výsledky firmy Salomon

28. května 2018

Firma Salomon zvyšuje své investice do maloobchodního prodeje. Tržby této firmy se v loňském roce zvýšily o 1% na 861 milionů. Hospodářským výsledkům napomohly příznivé povětrnostní podmínky a vydařená lyžařská sezóna, celkové výsledky snižovaly změny měnových kurzů hlavně vůči dolaru.

V USA Salomon utržil 117 milionů eur, ve Francii 101 milionů eur, v Německu tržby činily 90 milionů. Kolem 68% z tržeb generuje Salomonu evropský trh, 23% americký, 9% připadne na asijsko-pacifický region.

Investice do vlastních prodejen přinesly otevření prvního velkého obchodu v Paříži v dubnu letošního roku, který bude nabízet veškerý sortiment firmy včetně S/Lab konceptu pro obuv. Firma pořádá více testování a zúčastňuje se městských běhů. Zahájení provozu v dalších takových prodejnách se připravuje.

Salomon jinak provozuje 90 menších prodejen a je přítomen v 100 partnerských obchodech. Přímý prodej zákazníkům generuje 12% celkových tržeb. Tržby za prodej obuvi činily u Salomonu 500 milionů eur, 150 milionů eur firma utržila za prodej oblečení.