Zprávy

Hospodářské výsledky GoPro za poslední čtvrtletí roku 2017

12. února 2018

Poté, co třetí čtvrtletí účetního roku dalo firmě GoPro naději, že se u hospodářských výsledků konečně blýská na lepší časy, přišlo nedávno od vedení firmy upozornění na výsledky čtvrtého čtvrtletí. Ty budou nižší, než se očekávalo. Původně se očekávaly tržby ve výši 460 milionů dolarů, nynější odhady jsou na 340 milionů dolarů. Čistá ztráta činí za jmenované období 55,8 milionů dolarů, ve stejném období před rokem vykázala firma ztrátu 115,7 milionů dolarů. S tím souvisí i plánované zrušení 254 pracovních míst, což se rovná 20% všech zaměstnanců, a také zastavení produkce dronů.

Lepším výsledkům nepomohla ani velká cenová akce před loňskými Vánocemi, kdy se 10. prosince o 100 dolarů snížila cena kamer Hero5 Black a Hero5 Session. Prodeje se tak v USA a Evropě více než zdvojnásobily, u druhého modelu dokonce ztrojnásobily. Vedení tehdy prohlásilo, že o výrobky GoPro je stále zájem, ovšem za „správnou cenu“. Pro rok 2018 počítá vedení firmy s nárůstem tržeb až ve druhém pololetí.

GoProzískal v roce 2017 na sociálních sítích přes 4,8 milionů followerů, celkem jich má na všech platformách přes 35 milionů.