Zprávy

Hospodářské výsledky společnosti Puma za 3. čtvrtletí 2018

5. listopadu 2018

Výrobce sportovního zboží Puma prezentoval hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí účetního roku (červenec-září 2018). Trend růstu pokračuje a zlepšuje tak i prognózy na výsledky celého roku. Tržby se zvýšily o 14% na 1,242 miliardy eur. Nejlepších výsledků v dvouciferných číslech dosáhly Amerika a asijsko-pacifický region. Operativní ziskse zvýšil meziročně o 28% na 130 milionů eur, v roce 2017 činil 101 milionů eur.  

CEO Pumy Bjorn Gulden vidí za výsledky schopnost firmy rychle reagovat na poptávku trh a změny v sortimentu. Pozitivně hodnotí opětovný vstup do basketbalového byznysu v Severní Americe. Investice do tohoto sportu i vliv basketbalové kultury se odrazily také na prodejích kategorie Performance-Sport a Sportstyle na celém severoamerickém trhu.

Úspěšný průběh po hospodářské stránce za celé období 3. Čtvrtletí podtrhly i nové osobnosti, se kterými Puma začala spolupracovat. Již jsme informovali o fotbalistovi Luisi Suarezovi. Dalším fotbalistou, který se stal tváří Pumy je Axel Witsel z Borussie Dortmund a novou ambasadorkou je rovněž topmodelka Adiana Lima.

Díky růstu ve třetím čtvrtletí zvýšila Puma i prognózy výsledků na celý rok 2018. Firma očekává růst obratu mezi 14 a 16%, dosavadní odhady hovořily o rozmezí 12-14%. EBIT se očekává ve výši 325-335 milionů eur, dřívější prognóza byla 310-330 milionů eur.