Zprávy

Hospodářské výsledky Wanda Sports Group za rok 2019

4. května 2020

Tržby společnosti Wanda Sports Group (WSG) poklesly za rok 2019 o 9 %, celkem činily 1,15 miliardy dolarů. WSG je eventovou, mediální a marketingovou platformou, kam patří například společnost Infront. I obchodní činnost WSG byla postižena do značné míry pandemií koronaviru, ale vedení firmy si pochvaluje svou dlouhodobou strategii.

V roce 2019 se rozrostla základna sportovců patřících k WSG o 22 % na 330 tisíc. Skupina organizovala celkem 3700 dní akcí, kam patří například mistrovství světa v basketbalu mužů i že nebo IIHF mistrovství světa v ledním hokeji. Získala také nová pořadatelství, jako je například podnik Diamantové ligy v Číně. Zároveň se stala partnerem NBA a majitelem sponzorských práv v Itálii a Francii. Skupina také uzavřela šestiletou smlouvu s Mezinárodním olympijským výborem o držení mediálních práv v subsaharské Africe.

Na konci března prodala WSG značku Ironman a jejích 235 závodů americké mediální skupině Advance za cenu 730 dolarů. Skupina si ponechává pouze formou licenční smlouvy organizaci závodů na území Číny. WSG získala Ironman v roce 2015 za 650 milionů dolarů. K prodeji ji donutil vstup skupiny na burzu v létě loňského roku, který se pro společnost nevyvíjel pozitivně a WSG se dostala pod tlak.