Zprávy

Hummel je novým oficiálním partnerem házenkářské federace IHF

20. září 2018

Dánský výrobce vybavení pro týmové sporty Hummel se stane od ledna 2019 nástupcem firmy Adidas na postu oficiálního partnera Mezinárodní házenkářské federace IHF. Smlouva mezi IHF a Hummelem byla uzavřena na čtyři roky. Hummel se stane oficiálním technickým sponzorem a dodavatelem oblečení celé federace. IHF byla založena v roce 1946 a má na starosti organizaci  hlavních mezinárodních turnajů. Sídlí ve švýcarské Basileji a sdružuje 209 národních federací.

Hummel tímto krokem upevňuje svou pozici hlavní značky pro házenkářský sport. Firma byla založena v roce 1923. Je historicky spjata s házenou v Německu a Dánsku, stejně jako značka Hummel. Proto považuje začít se sponzoringem na lednovém mistrovství světa v Dánsku a Německu za velmi symbolické.

Cílem firmy Hummel je stát se globální značkou tak, jako je házená globálním sportem. Na evropském trhu by se firma ráda etablovala jako hlavní dodavatel zboží pro týmové sporty a stala se významnou značkou pro halovou obuv.

Ve firmě Hummel v dánském Aarhusu pracuje 140 lidí. Značka patří do skupiny Thornico. Primárním trhem pro značku Hummel je Skandinávie, střední Evropa a Turecko, své zboží celkem dodává do 32 zemí světa. Firma vymýšlí design, vyrábí a prodává sportovní oblečení, vybavení , obuv a volnočasové oděvy pro děti i dospělé. K hlavním produktovým kategoriím patří týmové sporty, obuv, děti, sportovní lifestyle a prémiové výrobky. Designově u svých výrobků spojuje styl retra a současných trendů.