Zprávy

Hummel nahradil Adidas u THW Kiel

7. května 2019

Výrobce sportovního zboží Adidas skončil svou 56letou misi u házenkářského týmu THW Kiel, kde dlouhodobě působil jako hráč a nyní trenér náš nejúspěšnější házenkář Filip Jícha. Spolupráce THW Kiel a Adidasu probíhala od roku 1963, jejich poslední smlouva měla platnost do roku 2022, bude však předčasně ukončena a to z důvodu odlišné strategie značky. Klub dostane za předčasné ukončení smlouvy odstupné v nezveřejněné výši.

Značku Adidas nahradí na místě sponzora od příští sezóny dánská značka Hummel, která podepsala smlouvu zatím na 6 let. Spolupráce bude obsahovat také zapojení hráčů do vývoje oblečení a vznik nové kolekce s reklamním zbožím. Zástupci Hummelu si novou spolupráci s nejúspěšnějším německým házenkářským klubem, který je zároveň i nejtradičnější značkou v německém sportu, pochvalují.

Hummel je mimo jiné sponzor Mezinárodní házenkářské federace i Německé házenkářské DKB Bundesligy. Kromě nové smlouvy s THW Kiel sponzoruje ještě Füchse Berlin, GWD Minden, Frisch Auf Göppingen. Dalšími sponzory německých házenkářských klubů jsou: Salming (Bergischer HC, TBV Lemgo-Lippe, MT Melsungen), Erima (SG BBM Bietigheim, SG Flensburg-Handewitt, Die Eulen Ludwigshafen, Rhein-Neckar Löwen), Kempa (HC Erlangen, SC Magdeburg, TVB Stuttgart), Mizuno (VfL Gummersbach, HSG Wetzlar), Adidas (TSV Hannover-Burgdorf, THW Kiel) a Puma (SC DHfK Leipzig).