Zprávy

Hyundai je sponzorem dalšího fotbalového klubu

6. srpna 2018

Společnost Hyundai pokračuje ve své sponzoringové expanzi. Po fotbalových klubech Atlético Madrid, FC Chelsea a Hertha BSC uzavřela automobilka další smlouvu s klubem, jehož sídlem je hlavní město. Jihokorejský výrobce automobilů se stal novým globálním partnerem fotbalového klubu AS Rom. Stojí tak na úrovni hlavních sponzorů a sponzorů dresů, kterými jsou  Qatar Airways, Nike a Betway.

Smlouva byla uzavřena na tři roky do konce sezóny 2020/21. Podle italských médií je její hodnota 10 milionů eur na celou dobu trvání, tedy 3,3 miliony eur na sezónu. Logo automobilky bude umístěno na zadní straně dresů pod číslem hráče, při domácích zápasech bude k vidění rovněž na mnoha reklamních plochách a LED panelech.

Celkem sponzoring výše jmenovaných klubů stojí automobilku kolem 20 milionů eur ročně. Hyundai sponzoru již od roku 2012 jako hlavní sponzor klub Olympique Lyon a je partnerem federací FIFA a UEFA. Fima má hlavní sídlo v jihokorejském Soulu a spolu s výrobcem Kia patří ke skupině Hyundai Motor Group.