Zprávy

Intersport Austria je spokojený s vývojem zimní sezóny 2021/22

12. dubna 2022

Intersport Rakousko hodnotí uplynulou zimní sezónu 2021/22 i navzdory covidovým opatřením před Vánocemi poměrně kladně. Uzavření prodejen nahradily dobré předvánoční prodeje online a potvrdily dobrou multichannel strategii řetězce.

Skitouringový segment rostl kontinuálně, zvyšoval se podíl mladých zákazníků a rostl také počet žen věnujících se tomuto sportu. Prodeje skitouringových lyží se více než zdvojnásobily v porovnání se zimou 2019/20. Prodeje sjezdových lyží a dětských lyží se dostaly na úroveň jako před pandemií. 

Co zůstalo ještě stejné, byl zájem o kola a elektrokola. Za období 1. října 2020-30. září 2021 zaznamenal Intersport Austria růst v tomto segmentu o 19 % a o 32 % v kategorii elektrokol. Zájem zůstává veliký, řetězec přijímá předobjednávky pro rok 2024 nebo 2025. 

Outdoorový segment roste kontinuálně. V období 2020/21 Intersport Austria zaznamenal 25% růst u outdoorového vybavení, nejlépe se prodávají turistické bundy, kalhoty a boty. Velký zájem panuje o udržitelné výrobky, materiály nejvyšší kvality a recyklované materiály. 

Intersport Rakousko vyhlíží následující sezónu jaro/léto s optimismem, spoléhá přitom na svou hybridní strategii prodeje, velkou produktovou nabídku a bonusy, které jsou například u online prodeje aplikace s digitální nabídkou.