Zprávy

Intersport Deutschland prodává Intersport Österreich

2. června 2021

Od roku 2013 patřil Intersport Österreich k Intersport Deutschland. Jejich cesty se ale nyní rozdělí a obě sdružení budou fungovat samostatně. Intersport Deutschland vrací rakouské sdružení zpět jejich členům, tedy do rukou nově vzniklé společnosti Premiumsport Service GmbH, za kterou stojí několik rakouských obchodníků Intersportu. Mezi nimi jsou Harald Tscherne, Roman Winninger, Erhard Fischer, Reinhard Klier a Bernhard Pilz.

Přestoupení k Intersport Deutschland bylo v roce 2013 nutné kvůli tehdejšímu prodeji největšího člena – firmy Sport Eybl společnosti Sports Direct. Od té doby se ale ekonomická situace rakouského sdružení, kam patří také Slovensko, Česko a Maďarsko, stabilizovala a podpora německého Intersportu již není potřeba.

V současnosti patří k Intersport Österreich 350 prodejen ve čtyřech zemích, které mají centrálu v rakouském Welsu. Premiumsport Service GmbH bude s dosavadním managementem úzce spolupracovat a společné synergie se očekávají také s dosavadním vlastníkem Intersport Deutschland. Celá transakce by se měla dokončit v létě letošního roku.