Zprávy

INTERSPORT Jilemnice slaví 22 let s novým designem a sortimentem

6. října 2023

Málokdo ví, že značka INTERSPORT na českém trhu začala působit již před 22 lety a že jedna z vůbec nejstarších franšízových prodejen se nachází v kolébce zimních sportů, v Jilemnici. Právě jilemnický INTERSPORT je již třetí dekádu vyhledávaným místem všech sportovních nadšenců a funguje také jako místo, kde se setkávají čeští profesionální i rekreační sportovci. Letos slaví výročí 22 let ve velkolepém stylu – prodejna se dočkala zásadní modernizace a zvětšení. Nabídne svým zákazníkům širší sortiment, moderní design, prvotřídní poradenství a servis, které promění i běžný nákup v opravdový zážitek.

Jilemnice je díky své poloze a historii považována za kolébku českého lyžování – již v roce 1894 zde vznikl první lyžařský spolek s názvem Český krkonošský spolek SKI Jilemnice. Historicky se zde sjížděli a také usazovali sportovní nadšenci, kteří využívali ideálních zimních podmínek. Jilemnice je také rodištěm či domovem několika významných sportovců.

Příběh prodejny INTERSPORT Jilemnice se začal odehrávat pod názvem Sport Henych již v roce 1994 – kdy se Stanislav Henych, vicemistr na MS v běžeckém lyžování ve Falunu v roce 1974, rozhodl otevřít prodejnu se sportovním vybavením společně s Lenkou Rysulovou. Ta má za sebou rovněž skvělé sportovní úspěchy, a to ve sjezdu na lyžích na republikové úrovni. Vycítili silnou poptávku po sportovním oblečení a vybavení a přímo v centru Jilemnice otevřeli v roce 1994 SPORT HENYCH, předchůdce dnes oblíbené a vyhledávané prodejny INTERSPORT. Kromě toho spolu v r. 1991 založili jednu z prvních lyžařských škol v ČR. Mimo jiné školili i trenéry a starali se o běžecké lyžařské tratě na Horních Mísečkách. 

V roce 2001 se rozhodli využít nabídky společnosti INTERSPORT, která ve stejném roce začala působit na českém trhu, a pod názvem INTERSPORT Jilemnice fungují ve stejné personální sestavě dodnes. „Ze začátku 90. let bylo sportovní odvětví pole neorané, takže když se nám podařilo zajistit dobrý a kvalitní sortiment, zvítězili jsme i v podnikání,“ vzpomíná na začátky jilemnické prodejny majitelka Lenka Rysulová. Kladně hodnotí spolupráci se společností INTERSPORT i Stanislav Henych: „Ani jednou jsme nepochybovali o správnosti našeho rozhodnutí. Vzájemná spolupráce pro nás byla přínosem především v oblasti propagace a objednávkách zboží.“

V prodejně se zákazníkům nabízí i hodně poptávaný servis lyží, běžek a dalšího sportovního vybavení, a to i pro závodní účely, a proto se stala vyhledávaným místem nejen místních sportovců. V letošním roce se oba majitelé rozhodli pro redesign a zvětšení prodejny, aby tak vyšli vstříc stále rostoucí poptávce po sportovním vybavení a nabídli svým zákazníkům to nejlepší, co rakouská značka INTERSPORT nabízí. „Největší konkurencí kamenných prodejen je dnes online obchod, a proto musíme naše zákazníky zaujmout jinak – designem, sortimentem, a především osobním přístupem a poradenstvím,“ dodává Lenka Rysulová. Od pátku 6. října od 8:00 se tak zákazníci mohou těšit na obchod ve zcela novém hávu s moderním vybavením, přehlednějším uspořádáním zboží, dřevěnými prvky v interiéru a podsvícenými reklamními lightboxy. 

Rekonstrukce prodejny začne novou kapitolu jilemnického INTERSPORTU, na které se budou podílet i potomci současných majitelů, zejména Marie Rysulová, která chce v obchodu pokračovat a převzít podnikání po své matce. Mezi dlouhodobě nejvyhledávanější sortiment této prodejny patří bezesporu běžky, lyže, lyžařské a běžecké boty, brusle, outdoorové vybavení, ale na zákazníky čeká i nepřeberné množství dalšího sportovního vybavení. Po celou zimní sezónu je k dispozici také profesionální servis, jež je rovněž hlavním pilířem této prodejny, a zákazníci si zde mohou nechat připravit své lyže od zkušených odborníků. Vybere si opravdu každý, kdo má chuť si zatrénovat a aktivně trávit čas v přírodě.