Zprávy

Intersport Německo rostl v roce 2022/23 o 5,7 procenta

31. ledna 2024

Skupina Intersport Německo dosáhla ve finančním roce 2022/23 nárůstu tržeb o 5,7 %. Nejsilnějšího růstu dosáhli maloobchody zaměřující se na týmové sporty. Obrat skupiny činil v účetním roce 2022/23 (k 30. září) 3,5 miliardy eur. Do sdružení patřilo 1 400 obchodů.  Největší nárůst zaznamenal segment týmových sportů (o 19 procent), následovaný běháním o 11 procent a outdoorem o 9 procent. Segment zimních sportů vzrostl o čtyři procenta. Žebříček dodavatelů Intersportu Německo ve finančním roce 2022/23 vedou značky Puma, On a Asics. 

Intersport předpokládá, že sportovní trh poroste do roku 2030 každoročně o pět procent. V roce 2022 se očekává objem trhu ve výši 13 miliard eur, což znamená, že by do roku 2030 mohl dosáhnout 19 miliard eur. Podle prognózy pak hlavní podíl budou mít prodeje online, a to 60 procent, kamenné prodejny 40 procent. Maloobchodní skupina chce do té doby dosáhnout 30procentního podílu na trhu. Intersport chce zůstat jedničkou na trhu sportovního maloobchodu. Tohoto cíle má být dosaženo pomocí projektu nazvaného "Samostatně s Intersportem". Cílem je podpořit úspěšné členy a začínající podniky. Cílovou skupinou jsou zkušení profesionálové, lidé, kteří změnili kariéru, a absolventi vysokých škol, kteří pak budou jako samostatní podnikatelé provozovat prodejnu Intersport. Cílem skupiny je získat do šesti let více než 100 nových prodejen. V současné době provozuje více než 400 provozoven více než 200 členů, 500 kooperačních partnerů přibližně 1 000 prodejen. 

Skupina se v příštích letech zaměří na pět témat, která přispějí k naplnění strategie "Best in Sports: Up for Future." Prvním je Maloobchod (růst prostřednictvím vysoce výkonných služeb orientovaných na danou oblast, růst privátních značek). Následuje Digitální trh (rozšíření trhu Intersport, povinné omnichannel prvky a propojení online a offline kanálů), Průmysl (rozšíření a další rozvoj obchodu, jakož i skladového obchodu a logistiky), Zákazník (růst "Intersport Clubu" - v současné době dva miliony lidí - a propojení potřeb zákazníků ve sportovním ekosystému) a Značka (posílení značky Intersport, rozvoj udržitelnosti, včetně vlastní značky "Green Series").