Zprávy

Intersport otevřel největší evropskou prodejnu

5. prosince 2019

Nová prodejna Intersportu byla otevřena v polovině listopadu v obchodním centru Center West v Grazu. Center West byl otevřen v roce 1989 a je se 60 000 m² největším nákupním centrem v Rakousku. Zákazníkům jsou zde k dispozici dvě patra se 60 obchody, službami, zábavními a gastronomickými podniky. Celkem centrum zaměstnává 750 lidí.

Součástí nového obchodu Intersport o rozloze 7 500 metrů čtverečních je i lyžařská chata a kluziště pro děti. Rodina Tscherne, které obchod patří, investovala do prodejny 6 milionů eur. Bude zde pracovat 70 osob. Jedná se o největší Intersport v Evropě.

Intersport Tscherne je rodinnou firmou se sídlem v rakouském Leobenu. Harald a Eva Tscherne vedou společnost již ve 4. generaci. O prodejně v Grazu Harald Tscherne říká, že bude pro zájemce o koupi sportovního zboží tzv. One-Stop-Shopem, kde si zákazníci budou moci nakoupit vše na jednom místě. K dispozici jim bude také lyžařský a cyklistický servis, absolvovat bude možno rovněž analýzu běhu.

V říjnu otevřel Intersport ještě další dvě prodejny - v Salzburku-Bergheim a v centru Lince, dvě další prodejny v Ottensheimu a Weizu procházejí v současnosti modernizací. Celkem je v Rakousku v provozu 12 prodejen Intersportu. Firma plánuje investovat 15 milionů eur do další expanze.

Do aglomerace kolem Grazu spolu s městem samotným patří 60 000 členů sportovních klubů a finanční objem v oblasti sportu je zde vyčíslen na 570 milionů eur. Sport se tak stal pro Graz velmi důležitou komoditou. V posledních 10 letech město investovalo kolem 120 milionů do sportovní infrastruktury, rok 2021 vyhlásila rada města dokonce jako Rok sportu.