Zprávy

Intersport otevřel v Číně prodejnu podle nového konceptu

4. června 2018

Dceřiná společnost firmy Alibaba – Tmall – otevřela v Pekingu první megastore pro řetězec Intersport. Ten je zařízen podle nového maloobchodního formátu New Retail a nabízí mnoho digitálních, informativních, a zábavných nástrojů. Prodejna využívá maloobchodní infrastrukturu Tmall a nabízí zákazníkům řadu technologií a systémů pro online i offline nákup. Sami zástupci Tmall předpokládají, že toto spojení je budoucností maloobchodního prodeje. Koncept si pochvalují i zástupci Intersportu, kteří podle svých slov „vždy šli s dobou, rozvíjeli se a nabízeli zákazníkovi vždy ten nejlepší zážitek“.

Pekingský megastore se nachází na ploše 1300 m², na dvou podlažích, v historické čtvti v Qianmenu. Prodejna upoutá interaktivní výlohou včetně Augmented Reality. Kamery se sensory  pohybu u vchodu do prodejny rozpoznají kolemjdoucí podle pohlaví, určí přibližný věk osoby a nabídnou jí vhodné produkty. Na dalším místě si zákazník může naskenovat QR kód a hned si nabídnuté výrobky objednat.

Nástěnné zrcadlo doporučí zboží, které vhodně doplní to, které si zákazník zkouší a nabídne módní poradenství. To samé platí i pro zkoušení obuvi – buď poradí "Smart Shoe Mirror" nebo zákazník objeví informace o páru obuvi, když ho vezme z regálu. Informace získají zákazníci také o výrobcích, které nejsou vystaveny, a to přes tzv. "Cloud Shelf".

Zákazníci mohou své zboží ukládat do virtuální nákupní tašky pomocí skenování QR kódů u jednotlivých výrobků a nechat si ho například doručit na svou adresu, pokud ho nechtějí nést. Do 5 km od prodejny zboží obdrží do dvou hodin.

Veškeré údaje, které se na prodejně shromáždí,pomáhají Intersportu ve zlepšování svých služeb a k průběžné úpravě nabízeného sortimentu.

Intersport má v současnosti v Číně 24 prodejen, velkorysý plán zní na 100 prodejen během několika příštích let.