Zprávy

Intersport Rakousko – bilance za první pololetí 2021

3. srpna 2021

Intersport Austria zaznamenal v prvním pololetí 2021 pokles tržeb o 10 %, ale vedení předpokládá, že za celý rok vykáže lehký nárůst tržeb a to i přes lockdown a výpadek lyžařské sezóny. Vedení skupiny se nesoustředí na ztráty, ale na fakt, co krize přinesla za pozitiva. Největším krokem bylo osamostatnění svazu od Intersport Deutschland. Aktuálně patří pod hlavičku Intersport Austria Gruppe v Rakousku 104 obchodníků s 280 prodejnami a 3700 zaměstnanci. Celková prodejní plocha činí 190 tisíc m².

Pozitivní jsou hlavně výsledky v kategoriích kolo, turistika, fitness, běh a paddleboardy a rostoucí zájem o zimní zboží. Jasné ovšem je, že trend zůstane pozitivní, pokud zůstanou otevřené prodejny i hranice.

Pokles tržeb o 10 % znamená vzhledem k výpadku lyžařské sezóny velký úspěch. Pomohl mu zvýšený zájem v oblasti prodeje kol. V prvním pololetí roku 2021 se jejich prodej zvýšil meziročně o 20 %, celkem se jich v Rakousku prodalo od ledna do června 2021 kolem 40 000. Dobré vyhlídky mají prodejci i pro druhé pololetí stávajícího roku.

Značně rostl sektor elektrokol, dětských kol, horských kol i tzv. gravel kol. Intersport se orientuje nejen na prodej kol, ale také jejich servis a další projekty. Například v rámci projektu Firmenradl nabízí kupujícímu 30% úsporu, když je kolo koupeno přes zaměstnavatele a zaplaceno stržením z platu. Tento projekt je samozřejmě výhodný i pro firmy jako forma bonusu. Dalším projektem v oblasti cyklistiky je podpora obcí a turistických svazů v investicích do celého cykloprůmyslu a infrastruktury.

Růst tržeb zaznamenal Intersport Österreich také v oblasti outdooru a běhu, kde se prodeje zvýšily o 40 resp. 30 %. Největší poptávka panovala po turistické obuvi, batozích a oblečení, růst zaznamenalo i kempingové vybavení. Největšího úspěchu zaznamenaly paddleboardy, jejichž prodeje vzrostly o 80 %, celkem se jich v letošním létě prodá asi 10 000.