Zprávy

Intersport Rakousko zaznamenal v zimním období 5% růst tržeb

5. června 2023

Intersport Rakousko utržil v první polovině účetního roku 2023 (říjen-březen) 380 milionů eur, což znamená meziročně o 5 % víc. Postaraly se o to uspokojivé výsledky z celé zimy, a to i přes ne zcela pozitivní povětrnostní podmínky. V sortimentu půjčoven rostly tržby dvouciferně, což vypovídá o tom, že se do středisek vrátili zahraniční turisté. Největší podíl na půjčování vybavení mají turisté z Německa, Nizozemí a z Velké Británie. Trend je ale takový, že brzy si budou půjčovat vybavení i místní zákazníci. 

Podzim a teplé zimní měsíce generovaly dobré prodeje u outdoorového vybavení a v segmentu kol. Dobrých výsledků dosahovaly také prodeje u turistického vybavení, protože z turistiky se stává celoroční sport, což potvrzují například prodeje zimní turistické obuvi. 

V Intersportu očekávají růst segmentu kol, speciálně elektrokol. Ta tvořila v roce 2019 pětinu všech prodávaných na evropském trhu, jejich význam ale stále stoupá a předpokládá se, že jejich prodeje překonají odbyt klasických jízdních kol. Z toho důvodu Intersport Rakousko posiluje infrastrukturu a otevřel dvě nové prodejny s novým konceptem zaměřeným na kola – v Maria Alm a v G3 Shopping Resort Gerasdorf. Firma posiluje také v oblasti půjčování kol, kde nabízí mimo jiné svůj vlastní e-bike Genesis.  Intersport stojí také za iniciativou propojení zájmů cyklistů, turistů, myslivců a majitelů lesů se zájmy turistických svazů, průmyslů a spolkových zemí. 

K Intersport Austria Gruppe patří v současnosti v Rakousku 104 prodejců s 280 obchody. Celkem skupina zaměstnává kolem 4 000 lidí. Celková prodejní plocha činí 190 tisíc m².