Zprávy

Intersport Rakousko zvýšil prodeje o 3,5 %

1. července 2019

Sdružení Intersport Rakousko, kam patří obchody v Rakousku, Česku, Maďarsku a na Slovensku, profituje v poslední době hlavně z prodeje elektrokol. O dobré výsledky se postaraly také prodeje outdoorového a běžeckého zboží a půjčování zimního vybavení. To vyplývá z výsledků za první pololetí roku 2019. Za jmenované období se tržby zvýšily o 3,5% na 441 milionů eur. Tržby v Rakousku činily 383,7 milionů eur.

Prodeje elektrokol se zvýšily o 60,5 %. Na jejich úspěšný odbyt sází Intersport i v budoucnu a dokazuje to i jejich kampaň Home of Bike a nabídka pojištění, které Intersport nabízí exkluzivně na rakouském trhu.

Zimnímu období vévodily prodeje touringového, běžkařského a snowboardového vybavení. Dobré výsledky generovaly rovněž půjčovny, jejich tržby rostly o 6,4%. V tomto segmentu vidí skupina „enormní potenciál“.

Jarní období a začátek léta patřily prodejům outdoorového a běžeckého zboží s růstem ve dvouciferné výši. Zvýšený zájem o toto zboží potvrdí až výsledky za celý rok. Prodej outdoorového zboží souvisí rovněž s faktem, že roste zájem o turistiku v mnoha věkových kategoriích, které se zaměřují také na aspekt módy a téma kvality a poradenství. Proto je pro Intersport důležité další vzdělávání jejich zaměstnanců.

Vysoká očekávání má vedení sdružení také od nově spuštěného webu, který se od jednoduchého online obchodu přeměnil v platformu, která slouží všem členům a nabízí propojení kamenného obchodu s online prodejem.