Zprávy

Intersport Švédsko a Canopy přispívají k ochraně lesů

15. června 2023

Intersport Švédsko, který byl založený v roce 1968 a v současnosti provozuje kolem 100 prodejen, představil nové partnerství s neziskovou organizací Canopy na podporu dodavatelských řetězců šetrných k lesům. Intersport Sweden se tak připojil k více než 520 módním návrhářům a oděvním značkám po celém světě s celkovým obratem přes 886 miliard dolarů, které již přijaly zásady CanopyStyle. Intersport se zavázal, že ze svých dodavatelských řetězců odstraní získávání textilu z pralesů a bude podporovat výrobu nízkouhlíkových, cirkulárních alternativ nové generace.

Ochrana lesů byly pojmenovaná vědci jako zásadní část řešení klimatických problémů a její součástí má být také používání alternativ textilu z recyklovaných vláken nebo zemědělských přebytků. 

Odhaduje se, že na celém světě vznikne ročně 92 milionů tun oděvního odpadu. Opětovné využití tohoto odpadu k výrobě nových textilií nejenže přináší významné úspory na životním prostředí, ale může také pomoci ochránit před odlesňováním kvůli výrobě viskózy více než 300 milionů stromů, z nichž mnohé pocházejí z životně důležitých lesů.