Zprávy

Intersport v roce 2017

2. března 2018

Řetězec Intersport přichází v roce 2017 s novým konceptem prodejen Future Store, a také s velmi dobrými ekonomickými výsledky. Jen v Rakousku vykázal řetězec růst o 17% na 0,53 miliardy eur, v Německu nárůst o 1% na 2,94 miliardy eur. 

Nově společnost provozuje také obchodní platformu, kde na konci roku 2017 bylo registrováno 65 obchodníků, v tomto roce má přibýt dalších 150. Plánem do budoucnosti je přerod z obchodního sdružení do digitálně utvářené maloobchodní organizace.

Řetězec se rovněž chlubí novým konceptem berlínské prodejny, který má ukazovat prodej budoucnosti. V Rakousku sází na koncept „Best in Town“, což znamená být nejlepším sportovním obchodem ve městě. Jen v loňském roce tam Intersport otevřel 26 nových prodejen.

Firma profitovala z nového trendu půjčování lyží a lyžařské obuvi. V Rakousku nabízí rentálové služby  190 prodejen Intersportu, v Německu je to 150. V Rakousku se zvýšil obrat v tomto segmentu o 28%. Velmi dobře se prodávajícím zbožím jsou v Rakousku rovněž elektrokola.

V roce 2017 se dobře prodávalo zimní zboží, prodeje vzrostly nejen u módy, ale i u volnočasového zboží. Celkem tvoří zimní zboží 31% z celkového prodeje. Intersport na tomto místě rád používá své motto v němčině: „Intersport ist Wintersport“ a podporuje snahy průmyslu, obchodu a turismu o přivedení více lidí k lyžování, ať už to je na sjezdovky nebo na běžky.

Pro rok 2018 očekává vedení sdružení díky olympijským hrám v Pchjongčchangu a mistrovství světa ve fotbale v Rusku další nárůst tržeb o 2 až 3 procenta. Profitovat by z toho měla především značka Adidas, která je hlavním dodavatelem řetězce, a také firma Nike. O deset míst v dodavatelském žebříčku na místo 14 poskočila v loňském roce společnost Under Armour.