Zprávy

IOC prodloužilo smlouvu s dalším z TOP partnerů

9. dubna 2021

Mezinárodní olympijský výbor IOC a globální TOP sponzor Procter and Gamble prodloužili svou spolupráci až do olympijských her v roce 2028 v Los Angeles. Dosavadní smlouva měla platnost do tokijské olympiády, platit bude ale ještě na období zahrnující další čtyři olympiády. Nová dohoda zahrnuje také marketingová práva na paralympijské hry, protože od roku 2018 platí, že top sponzoři jsou automaticky i sponzory paralympiády.

Finanční podmínky nové smlouvy nebyly zveřejněny, ale původní smlouva z roku 2010 měla hodnotu mezi 150 až 200 miliony dolarů. Podle finanční zprávy IOC za rok 2019 přinesl TOP sponzorský program olympijskému výboru 548,2 milionů dolarů.

Z TOP sponzorů prodloužila svou smlouvu kromě Procter and Gamble také francouzská firma Atos, dalšími z TOP sponzorů jsou General Electric a chemická společnost Dow.

Součástí smlouvy je také založení nového fondu Athletes for Good, což je iniciativa založená spolu s IOC. Z jejích prostředků bude během roku (každý týden do olympiády) uděleno 52 grantů na podporu olympijských a paralympijských sportovců.